פינת האוכל: פאשלות בבישול: the big salt/sugar

הזדמנה לי הזדמנות נהדרת היום לחוות את הטעות הקלאסית שכל אופה מגיע אליה, במוקדם או במאוחר - טעות המלח/סוכר הידועה. לצערי חוויתי אותה באופן הגרוע ביותר, כשצירוף נסיבות של יום לחוץ, צבר הפרעות היסטרי במהלך האפייה, והמשך לחץ זמן נורא בסיומה, הביאו לכך שעוגתי הגיעה אל שולחן ארוחת-הערב בלתי נבחנת, ואחד הסועדים שטעם לפניי נהנה (מהעונג הלא-מבוטל) של הסבת תשומת-לבי לכך שהעוגה מלוחה משהו.
מלוחה משהו, אגב, זו under-statement. כוס ורבע מלח עושות עוגה מלוחה שלא להאמין.
מצמיאה, וממש ממש לא טעימה. וזה לא משנה כמה גאנש מהאיכות הגבוהה ביותר יש בתור ציפוי מעליה.

וכל זה, חברות וחברים, תוצאת לוואי של רגע אחד שבו מרוב התרכזות בניפוי הסוכר מהגושים שבו, לא שמתי לב שאני מנפה מלח.

מה המסקנות ?
  1. לעולם לא לשים שוב באותו המדף מלח וסוכר יחד (פעם כשהייתי תמים יותר, דווקא חשבתי שזה מחייב אותי לערנות).
  2. תמיד לבדוק שוב ושוב מה אני שם בעוגה: 1.  בשלב ארגון המרכיבים. 2. בשלב ערבובם/שילובם.
  3. תמיד לטעום בסיום האפיה, גם אם זה ישפיע על הצורה. אין תחליף לשלב הזה. גם אם מדובר בעוגה שאתם יודעים לאפות בעיניים עצומות, מתוך שינה, כשהרס"ר מעיר אתכם בצעקות.
והחשובה מכל: לא להתרגש. קינוח אחר ממילא היה. טעויות כאלה מאפשרות כר נרחב להתבדחויות (רובן על חשבון האופה, יש להודות). ורק מי שלא עושה לא טועה.

לא מאמינים ?
תקראו קצת על טעויות של שפים. בשר שלא נצלה דיו. צרור מפתחות שהגיע לקערת הסלט, וכמובן - מלח במקום סוכר...
יש גם פורומים עוד יותר לא נעימים בהם טעות כזו מתגלה כמו במסיבת יומולדת של הילד/ה, לאחר שהעוגה נפרסה, או בארוחה הראשונה שאת/ה מכינ/ה לחברים של החבר/ה שלך.

מה שחשוב הוא להבין what went wrong, לדאוג לתקן את תהליך העבודה שלכם כך שזה לא יקרה עוד, לחזור כמה שיותר מהר ל"זירת-האגרוף" (כלומר, להכין את המאכל הסורר שוב), ועיקר העיקרים - לזכור שהטעות הבא מחכה מעבר לפינה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

סיום

Some science stories for March - Einstein's week, a few items regarding energy, and more

150 שנה להולדתו של יוסף מרקו ברוך