פינת האוכל: חומוס ברסק עגבניות


סך זמן: 45 דקות לכל היותר מתחילת איסוף המרכיבים.
סך עלות: 21 ש"ח למנת חלבון צמחונית שיכולה להוות חלק מארוחה של 3 סועדים, או להשביע מאוד סועד אחד רעב מאוד.

הציוד
1 סיר  (עם מכסה)
1 כוס
1 להבת גז (רצוי בינונית לפחות)
1 כף

המצרכים
2 קופסאות שימורי-חומוס שלם
2 קופסאות רסק-עגבניות קטנות (של 100 גר')
2 כוסות מים
1 כף גדושה אבקת-מרק עוף (מהסוג האהוב עליכם; אבקות שונות עברו בהצלחה את המתכון הזה)

תהליך ההכנה
לערבב היטב את כל המרכיבים בסיר
להביא לרתיחה
לערבב שוב היטב
לכסות הסיר במכסה
לבשל על אש קטנה למשך 25 דקות
לכבות האש ולתת לסיר לעמוד (מכוסה) כ-10 דקות.
והתבשיל מוכן.

הערות

  1. אפשר להגיש עם פתיתים (אורז או דמויי-קוסקוס), אורז או סתם כך. 
  2. תוספת גבינה מגוררת (פרמזן, צהובה, או כל מה שאתם אוהבים) משפרת הטעם והמרקם אף יותר. 
  3. המכסה לא ממש הכרחי.
  4. אם נורא רעבים, התבשיל אכיל לגמרי ודי טעים כבר 5 דקות אחרי הרתיחה ולא חייבים לחכות יותר מזה. 
איך הגענו להערכת העלות (ברשותכם נניח שסיר, כוס וכף יש לכם, ומים וגז אתם לא סופרים לנו):
1 רסק עגבניות 100 גרם מוערך בזאפ מארקט נכון לכתיבת מתכון זה בין 1.20 ש"ח ל-2.30 ש"ח.
(כשקונים באריזות גדולות המחיר יורד משמעותית)
1 שימורי חומוס שלם מוערך בזאפ מארקט נכון לכתיבת מתכון זה בין 4.60 ל-7.99 ש"ח.
1 קופסא אבקת מרק מוערכת בזאפ מארקט נכון לכתיבת מתכון זה בין  14.20 ל-27.99 ש"ח

בקופסת אבקת מרק יש כ-33 כפות. ומכאן שהכף אבקת-מרק תעלה לנו כמעט 1 ש"ח. 2 רסק יעלו לנו  4.60 ש"ח לכל היותר.  ו2 שימורי חומוס יעלו לנו  16 ש"ח לכל היותר (כן, עיגלנו את ה0.99 המעצבנים). 
סה"כ: 21 ש"ח 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

סיום

Some science stories for March - Einstein's week, a few items regarding energy, and more

150 שנה להולדתו של יוסף מרקו ברוך