פינת האוכל: פסטה רוזה פשטנית

כולם יודעים שהדשא של השכן -
ירוק יותר.
רענן יותר.
גבוה יותר.

אבל לעתים הוא גם קל יותר להכנה ולמרות זאת עדיין אפשר לאכול אותו. יהיו שיגידו שהוא ממש טעים.

זה לא שחסרים בלוגי-אוכל ברחבי-האינטרנט הישראלי והגלובלי (כמה דוגמאות חביבות במיוחד: בישול בזול - אוכל שלא דופק חשבוןחריף - צבי טריגר מבשל (בעיקר) חריף) אבל זה שאחרים עושים משהו רק אומר שכיף לעשות את זה, לא ?

בפינה הזו של הבלוג אנסה להביא מתכונים של מזונות שלמדתי פה ושם...  בבית, בצבא, בעבודה, מאנשים יקרים שהכרתי, וכן- גם משכנים.

אשתדל להקפיד על כך שכל מתכון שיפורסם כאן יעמוד בתנאים הבאים -
  • קל להכנה (כלומר, לפחות בעתיד הקרוב לא יפורסמו במסגרת "פינת האוכל" מאכלים שמצריכים 3 ימים ו-7 תהליכים; יכול להיות שעוד אטרח על אוכל בצורה ארכנית וטרחנית, יום אחד, כשאגיע לפנסיה (או לגיהינום) אבל הנחת-היסוד, בינתיים, מתמקדת על עקרון העיצוב KISS); 
  • הרכיבים לא יהיו יקרים מאוד (הכל יחסי, אבל לכל מתכון אשתדל להצמיד תו מחיר); 
  • התוצאה הסופית ערבה מאוד לחיכנו (על זה באמת אי אפשר להתווכח). 
ובתור פתיחה, מה טוב יותר מאוכל איטלקי פשטני-משהו ?
פסטה רוזה פשטנית

סך זמן: 35 דקות לכל היותר מתחילת איסוף המרכיבים.
סך עלות:50.11 ש"ח לפסטה לשלושה אנשים.

הציוד
1 סיר
1 מכסה
1 קערה גדולה (מספיק להחזיק חבילת פסטה מבושלת )
1 כוס
1 להבת גז (רצוי בינונית לפחות)
1 כף

המצרכים
1 חבילת פסטה ספגטיני
2 חבילת שמנת 10% לבישול
2 רסק עגבניות 100 גרם
1 כף מלח להכנת הפסטה

תהליך ההכנה
להרתיח סיר שבו 6 כוסות מים לערך על גז גבוה (בגדול זה ייקח בין 6 ל-10 דקות, תלוי בסיר, בעוצמת הגז, בטמפרטורה של המים ובעוד משתנים שלא ניכנס אליהם, אז אל תתפסו אותנו בדקה).

כשהמים רותחים להוסיף כף מלח ולערבב היטב.

להוסיף את הפסטה ולסייע לה - בעדינות לגלוש לתוך המים ככל שהיא מתרככת (לא לשבור!)

לתת לפסטה להתבשל עד שהיא מגיעה לרמת העדינות האהובה עליכם (בגדול בסוג הפסטה הזה, אחרי 15 דקות היא אמורה להיות פחות או יותר אל-דנטה במובן הישראלי של המילה).

לסנן את המים מהסיר ולשפוך בעדינות את הפסטה אל הקערה (שומעים על כל-כך הרבה סיפורי-בלהה קולינריים בשלב הזה, אז אנא התרכזו בתהליך מתחילתו ועד סופו).

שטפו את הסיר היטב מהשרידים שהפסטה הותירה אחריה. נגבו את קרקעיתו.
פתחו את השמנות וחבילות רסק-העגבניות כך שיהיו מוכנים להעברת תוכנם אל הסיר ללא שהיות.
השיבו הסיר אל להבת הגז - הפעם להבה בינונית.
שפכו פנימה את השמנת.
הוסיפו את רסק העגבניות.
ערבבו היטב.
כשהרוטב מתחמם, הוסיפו פנימה את הפסטה.
לערבב היטב, בעדינות אך באסרטיביות, עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.
לכבות האש ולתת לסיר לעמוד (מכוסה) 2-3 דקות.
והתבשיל מוכן.

כשמגישים, כדאי לכסות כל צלחת פסטה בפרוסה/פרוסות גבינה-צהובה לפי הטעם, או לקרוע כל פרוסה לפיסות קטנות ולערבב בתוך הפסטה - איש וטעמו.

הערות
  1. תוספת גבינה איכותית (פרמזן, ברי, עזים ואף בולגרית או אחרת שאתם אוהבים) תשנה הטעם ותקח המתכון לכיוונים אחרים לגמרי, כיד ההשראה הטובה עליכם. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שלגבי כל גבינה השלב הנכון להוספה הוא שונה - יש כאלה שכדאי יהיה להוסיף בשלב הכנת הרוטב; יש כאלה שכדאי יהיה להוסיף אחרי גרידתן בפומפיה מעל הפסטה המוכנה. 
  2. אם נורא רעבים, הכנת הרוטב בסיר במקביל תחסוך זמן בהכנה (אבל תוסיף זמן לשטיפות שאחר-כך). 
איך הגענו להערכת העלות (ברשותכם נניח שסיר, כוס וכף יש לכם, ומים וגז אתם לא סופרים לנו):
1 רסק עגבניות 100 גרם מוערך בזאפ מארקט נכון לכתיבת מתכון זה בין 1.20 ש"ח ל-2.30 ש"ח.
(כשקונים באריזות גדולות המחיר יורד משמעותית)
1 חבילה פסטה ספגטיני של ברילה מוערכת בזאפ מארקט נכון לכתיבת המתכון בין 9.90 ל-11.90 ש"ח.
1 שמנת לבישול 10% מוערכת בזאפ מארקט נכון לכתיבת המתכון בין 8.50 ל-9.49 ש"ח
1 חבילה גבינה צהובה 28% מוערכת בזאפ מארקט נכון לכתיבת מתכון זה בין 12.30 ל-14.58 ש"ח

1 שקית של 1 ק"ג מלח שולחן מוערכת בזאפ מארקט נכון לכתיבת מתכון זה בין 1.10 ל-1.95 ש"ח
(אגב 1 מלחיית מלח ים 250 גר מוערכת בזאפ מארקט נכון לכתיבת מתכון זה בין 5.55 ל-6.49 ש"ח)

בשקית מלח יש כ-66 כפות. ומכאן שהכף מלח תעלה לנו כמעט 3 אגורות. רסק העגבניות יעלה לכל היותר 4.60 ש"ח. השמנות יעלו לכל היותר 19 ש"ח (כן עיגלנו למעלה). הפסטה תעלה לכל היותר 11.90 ש"ח. ונניח שתשתמשו בכל הגבינה הצהובה במהלך הארוחה, ללא שריד כך שהגבנ"צ תעלה לכל היותר 14.58 ש"ח.

סה"כ: 50.11 ש"ח  ל-3 סועדים רעבים. 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

סיום

Some science stories for March - Einstein's week, a few items regarding energy, and more

150 שנה להולדתו של יוסף מרקו ברוך