יום שני, 27 בפברואר 2012

עלה במרשתת: בוינג-בוינג

בהתחשב בכך שהבלוג בוינג-בוינג הוא אתר ותיק מאוד, הייתי אמור להיות מעט נבוך להשתמש בו בפוסט הראשון שלי בסדרה חדשה שאני מבקש ליזום - על ביקורת אתרים שנתקלתי בהם ברשת.

אבל דווקא הוותק של בוינג-בוינג הוא דוגמא נהדרת לעושר ולעומק של האינטרנט שנחבאים מחלקנו (אולי מרובנו) בגלל ריבוי העצים, ושמצדיקים הקדשת זמן לפנינות שמגלים כך לפתע (או משתמשים בהן זמן רב אבל סבורים שאינן מקבלות את הקרדיט המגיעות להן...)

נתקלתי בפוסט ממנו במקרה לפני כמה חודשים באחד מהאגרגטורים שאני מנוי עליהם, ומאז הוא הפך לחבר של קבע (ואף של כבוד) בgoogle reader שלי.

מדובר בבלוג קבוצתי בו כותבים האנשים הבאים שעוסק במגוון מטורף של נושאים, ותמיד אפשר למצוא משהו מעניין לקרוא בו.
דוגמאות אקראיות מהזמן האחרון -

שווה מבט ויותר: www.boingboing.net

יום שלישי, 7 בפברואר 2012

פינת האוכל: פסטה רוזה פשטנית

כולם יודעים שהדשא של השכן -
ירוק יותר.
רענן יותר.
גבוה יותר.

אבל לעתים הוא גם קל יותר להכנה ולמרות זאת עדיין אפשר לאכול אותו. יהיו שיגידו שהוא ממש טעים.

זה לא שחסרים בלוגי-אוכל ברחבי-האינטרנט הישראלי והגלובלי (כמה דוגמאות חביבות במיוחד: בישול בזול - אוכל שלא דופק חשבוןחריף - צבי טריגר מבשל (בעיקר) חריף) אבל זה שאחרים עושים משהו רק אומר שכיף לעשות את זה, לא ?

בפינה הזו של הבלוג אנסה להביא מתכונים של מזונות שלמדתי פה ושם...  בבית, בצבא, בעבודה, מאנשים יקרים שהכרתי, וכן- גם משכנים.

אשתדל להקפיד על כך שכל מתכון שיפורסם כאן יעמוד בתנאים הבאים -
  • קל להכנה (כלומר, לפחות בעתיד הקרוב לא יפורסמו במסגרת "פינת האוכל" מאכלים שמצריכים 3 ימים ו-7 תהליכים; יכול להיות שעוד אטרח על אוכל בצורה ארכנית וטרחנית, יום אחד, כשאגיע לפנסיה (או לגיהינום) אבל הנחת-היסוד, בינתיים, מתמקדת על עקרון העיצוב KISS); 
  • הרכיבים לא יהיו יקרים מאוד (הכל יחסי, אבל לכל מתכון אשתדל להצמיד תו מחיר); 
  • התוצאה הסופית ערבה מאוד לחיכנו (על זה באמת אי אפשר להתווכח). 
ובתור פתיחה, מה טוב יותר מאוכל איטלקי פשטני-משהו ?
פסטה רוזה פשטנית

סך זמן: 35 דקות לכל היותר מתחילת איסוף המרכיבים.
סך עלות:50.11 ש"ח לפסטה לשלושה אנשים.

הציוד
1 סיר
1 מכסה
1 קערה גדולה (מספיק להחזיק חבילת פסטה מבושלת )
1 כוס
1 להבת גז (רצוי בינונית לפחות)
1 כף

המצרכים
1 חבילת פסטה ספגטיני
2 חבילת שמנת 10% לבישול
2 רסק עגבניות 100 גרם
1 כף מלח להכנת הפסטה

תהליך ההכנה
להרתיח סיר שבו 6 כוסות מים לערך על גז גבוה (בגדול זה ייקח בין 6 ל-10 דקות, תלוי בסיר, בעוצמת הגז, בטמפרטורה של המים ובעוד משתנים שלא ניכנס אליהם, אז אל תתפסו אותנו בדקה).

כשהמים רותחים להוסיף כף מלח ולערבב היטב.

להוסיף את הפסטה ולסייע לה - בעדינות לגלוש לתוך המים ככל שהיא מתרככת (לא לשבור!)

לתת לפסטה להתבשל עד שהיא מגיעה לרמת העדינות האהובה עליכם (בגדול בסוג הפסטה הזה, אחרי 15 דקות היא אמורה להיות פחות או יותר אל-דנטה במובן הישראלי של המילה).

לסנן את המים מהסיר ולשפוך בעדינות את הפסטה אל הקערה (שומעים על כל-כך הרבה סיפורי-בלהה קולינריים בשלב הזה, אז אנא התרכזו בתהליך מתחילתו ועד סופו).

שטפו את הסיר היטב מהשרידים שהפסטה הותירה אחריה. נגבו את קרקעיתו.
פתחו את השמנות וחבילות רסק-העגבניות כך שיהיו מוכנים להעברת תוכנם אל הסיר ללא שהיות.
השיבו הסיר אל להבת הגז - הפעם להבה בינונית.
שפכו פנימה את השמנת.
הוסיפו את רסק העגבניות.
ערבבו היטב.
כשהרוטב מתחמם, הוסיפו פנימה את הפסטה.
לערבב היטב, בעדינות אך באסרטיביות, עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.
לכבות האש ולתת לסיר לעמוד (מכוסה) 2-3 דקות.
והתבשיל מוכן.

כשמגישים, כדאי לכסות כל צלחת פסטה בפרוסה/פרוסות גבינה-צהובה לפי הטעם, או לקרוע כל פרוסה לפיסות קטנות ולערבב בתוך הפסטה - איש וטעמו.

הערות
  1. תוספת גבינה איכותית (פרמזן, ברי, עזים ואף בולגרית או אחרת שאתם אוהבים) תשנה הטעם ותקח המתכון לכיוונים אחרים לגמרי, כיד ההשראה הטובה עליכם. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שלגבי כל גבינה השלב הנכון להוספה הוא שונה - יש כאלה שכדאי יהיה להוסיף בשלב הכנת הרוטב; יש כאלה שכדאי יהיה להוסיף אחרי גרידתן בפומפיה מעל הפסטה המוכנה. 
  2. אם נורא רעבים, הכנת הרוטב בסיר במקביל תחסוך זמן בהכנה (אבל תוסיף זמן לשטיפות שאחר-כך). 
איך הגענו להערכת העלות (ברשותכם נניח שסיר, כוס וכף יש לכם, ומים וגז אתם לא סופרים לנו):
1 רסק עגבניות 100 גרם מוערך בזאפ מארקט נכון לכתיבת מתכון זה בין 1.20 ש"ח ל-2.30 ש"ח.
(כשקונים באריזות גדולות המחיר יורד משמעותית)
1 חבילה פסטה ספגטיני של ברילה מוערכת בזאפ מארקט נכון לכתיבת המתכון בין 9.90 ל-11.90 ש"ח.
1 שמנת לבישול 10% מוערכת בזאפ מארקט נכון לכתיבת המתכון בין 8.50 ל-9.49 ש"ח
1 חבילה גבינה צהובה 28% מוערכת בזאפ מארקט נכון לכתיבת מתכון זה בין 12.30 ל-14.58 ש"ח

1 שקית של 1 ק"ג מלח שולחן מוערכת בזאפ מארקט נכון לכתיבת מתכון זה בין 1.10 ל-1.95 ש"ח
(אגב 1 מלחיית מלח ים 250 גר מוערכת בזאפ מארקט נכון לכתיבת מתכון זה בין 5.55 ל-6.49 ש"ח)

בשקית מלח יש כ-66 כפות. ומכאן שהכף מלח תעלה לנו כמעט 3 אגורות. רסק העגבניות יעלה לכל היותר 4.60 ש"ח. השמנות יעלו לכל היותר 19 ש"ח (כן עיגלנו למעלה). הפסטה תעלה לכל היותר 11.90 ש"ח. ונניח שתשתמשו בכל הגבינה הצהובה במהלך הארוחה, ללא שריד כך שהגבנ"צ תעלה לכל היותר 14.58 ש"ח.

סה"כ: 50.11 ש"ח  ל-3 סועדים רעבים. 

Halftime in America

A recent Superbowl advertisment, presented by Chrysler, directed by the legendary Clint Eastwood (who also appears in it), which is headed Halftime in America, is probably one of the best expressions of public opinion in the U.S I've seen recently -


Any one viewing it can interpret it as he likes, and the political debate developing proves how invigorating the ad is, in raising attention.Those who insist that this ad supports one camp, should remember the "morning in america" Reagan TV ad. of 1984.



Considering the fact that the U.S economy is still one of the 2 largest producing economies in the world (see the wiki-articles regarding Economy of the EUEconomy of the USEconomy of ChinaEconomy of IndiaEconomy of Japan and comparative lists of countries GDP and GDP-PPP per capita), one cannot help but envy the american way of debate. It is clearly one of the strengths of the American nation, and I believe that it will be the one that will lead them past the current global economic turmoil into more peaceful and prosperous seas.