פינת האוכל: כמה טיפים טובים

לפעמים אתה נתקל באסופות של טיפים לבישול. כל מיני עצות קטנות, שלולא נתקלת בהם, אולי היית מגלה בעצמך, ואולי לעולם לא היית יודע.

דוגמאות:
הדילמה: הקציצות שלי נדבקות. למה הקציצות שלי נדבקות ? 
הכנתי קציצות באפייה הרבה פעמים. הכל היה סבבה. עכשיו ניסיתי לטגן, והן נדבקות!!! כשמורידם אותן, הקרום השחום נשאר על התבנית... וזה לא משנה כמה שמן אני שם או כמה זמן טיגנתי ):

הטיפ: כנראה שתערובת הקציצות אינה מוצקה מספיק ולכן היא נוטה להדבק. כדאי להוסיף עוד  פירורי לחם/קמח. אפשר גם על ידי ציפוי  בפירורי לחם לפני הטיגון או האפייה, שתיצור מעטפת שתחזיק את הקציצה.
אפשרות אחרת - לתת לתערובת להמתין קצת במקרר כדי להתקשות (זה לא יעבוד עם כל תערובת)

(התשובה נלקחה מתוך "מבשלים שואלים" בYNET)

הדילמה: איך מחממים אורז בלי שטעמו ישתנה? 
התשובה המצערת היא שאורז הוא מסוג המזונות שטעמם משתנה מחימום לחימום. כך שאין דרך של 100% שימור טעם. גרוע מזה, אורז הוא אחד מאותם מזונות שאינם משביחים בשהותם בקירור. 
אז מה בכל זאת אפשר לעשות ? 
שתי דרכים: 
א. חימום במיקרו. אבל צריך לעשות את זה עם נוזלים, וזה רלוונטי בעיקר לתבשילי אורז שיש בהם נוזלים. 
ב. חימום באידוי. למשל - לשים במסננת מעל סיר עם מים רותחים, ולתת לאדים לחמם את האורז במשך 5-10 דקות. 

(התשובה נלקחה מתוך נענע אוכל, "התשובות שלכם")



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

Some science stories for March - Einstein's week, a few items regarding energy, and more

150 שנה להולדתו של יוסף מרקו ברוך

סיום